Jump to content
bigdog09

Automate - Patch Upgrade Guide

Recommended Posts

16 hours ago, Joe.McCall said:

Found that those were needed when I was deploying via Intune the first time; didn't matter if it was a custom client specific MSI, if I didn't pass the extra params it just installed with no server information

Thanks... I had tried serveraddress and serverpass, but I wasn't including the location parameter - that might have been my issue with the silent MSI approach.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for info on the MSI. We've avoided the MSI for years because it used to leave an uninstaller entry in the Programs list.  In my one quick test last week it looks like they stopped doing that at some point, and that was an uninstall/reinstall.  I didn't check to see if the uninstaller removed the server info but I thought it deleted the entire registry key...?  Will keep an eye out for issues.  Otherwise we've just used the probe's ltsilent.exe file in domain startup scripts.

/qn shouldn't mean /norestart but I would think the installer doesn't need to restart anyway so it's probably unnecessary.  I just use it out of habit.  From msiexec /?:

Display Options
    /quiet
        Quiet mode, no user interaction
    /passive
        Unattended mode - progress bar only
    /q[n|b|r|f]
        Sets user interface level
        n - No UI
        b - Basic UI
        r - Reduced UI
        f - Full UI (default)
...
Restart Options
    /norestart
        Do not restart after the installation is complete

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone update to Patch 8 from before Patch 6 or lower?  I'm wondering if we still need to perform all the patch 7 Pre-patch procedures. My boss is not keen on jumping on these updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, swiesman_bc said:

Anyone update to Patch 8 from before Patch 6 or lower?  I'm wondering if we still need to perform all the patch 7 Pre-patch procedures. My boss is not keen on jumping on these updates.

What procedures do you mean?  https://university.connectwise.com/university/pageview.aspx?short_name=patch-release-notes talks about changing the system password after the patch...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Functionally it's been OK.  We noticed two issues with screenshots this week.  1) screenshots are duplicated by non-super-admin users (one request, two pictures received), and 2) screenshots are around 4-15 MB depending on screen resolution, whereas they used to be 100-200 KB or so, and the largest (2560x1440) can't display (ltclient logs an out of memory error). They can be opened from L:\Screenshots fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Patch 9:

Update was working.

- Problem: in control center, network devices not visible anymore (as super-admin OK, in web-center OK)

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, skyper said:

Patch 9:

Update was working.

- Problem: in control center, network devices not visible anymore (as super-admin OK, in web-center OK)

I was just looking at permissions for my CW ticket from the screenshots issues from 2020.8 (which we are still on).  I saw this was unchecked for our users.  Not sure if it's new, can you check yours?

image.png.17d0780e4bd238ec8c398e23cf70e7a2.png

Edited by SteveYates
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, SteveYates said:

I was just looking at permissions for my CW ticket from the screenshots issues from 2020.8 (which we are still on).  I saw this was unchecked for our users.  Not sure if it's new, can you check yours?

image.png.17d0780e4bd238ec8c398e23cf70e7a2.png

Thanks SteveYates! Solved it. (Permission disappeared. Interesting that Web-CC still worked)

We moved from Patch 7 to Patch 9, so perhaps it happens in patch 8 as well ;)

Edited by skyper

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/19/2020 at 8:03 PM, swiesman_bc said:

Anyone update to Patch 8 from before Patch 6 or lower?  I'm wondering if we still need to perform all the patch 7 Pre-patch procedures. My boss is not keen on jumping on these updates.

You may direct upgarde from patch 3,4,5, to patch 8.  I already tied this and upgraded from patch 5 to patch 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

If anyone is having issues scheduling scripts or using the Script Scheduler (search keywords...) via the Web Control Center in 2020.7, 2020.8, or 2020.9:

UPDATE lt_scripts SET Permission='0,' , EditPermission='0,' WHERE Permission = ''

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...